Křupavé klíčky chutnají a prospějí vašemu zdraví

Nemusíte být žádným velkým zahradníkem proto, abyste si mohli pochutnat na vlastní úrodě. Vždyť velkou várku vitamínů a jiných zdravotně důležitých látek můžete vypěstovat i v podobě klíčků na okenním parapetu. Navíc úprava takové úrody je snadná a vždy si na ní skvěle pochutnáte. Takže pokud vás tato možnost zaujala, tak neváhejte a pořiďte si vlastní sklenici na klíčení a spolu s ní i hromadu semínek, ze kterých si napěstujete kopu chutných výhonků.
Vypěstovat si hromadu zdravých klíčků je se sklenicí na klíčení snadné. Zvládne to opravdu úplně každý, takže pokud o svých zahradnických schopnostech pochybujete, tak v tomto případě nemusíte váhat, pěstování výhonků je vhodná činnost i pro vás.

semena

A pokud máte pocit, že pěstovat vlastní zeleninu je nejen náročné, ale také drahé, tak ani s takovým argumentem nyní nepochodíte. Ta největší investice, kterou při pěstování klíčků musíte udělat, je zakoupení speciální misky či sklenice na klíčení. Vyjde vás řádově na přijatelných několik málo sto korun. Ovšem pokud by vám i to připadalo mnoho, můžete i tyto peníze ušetřit tím, že si vyrobíte lidovou náhradu klíčící sklenice ze zavařovací láhve tak, že proděravíte její víčko hřebíkem do podoby síta. A nyní vám již v klíčení nic nezabrání.

sklenice

Jednoduše nasypte semínka do sklenice a zalijte je vodou tak, aby je vodní hladina přesahovala. Semena vodu postupně nasají, takže nabobtnají. Jakmile se to stane, vodu slijte a semena nadále udržuje ve vlhkém stavu proléváním vodou několikrát denně. Zároveň je udržujte v teplém a světlém prostředí. Díky takové péči brzy vypustí klíčky, a poté i první lístečky. Tím nastane vhodná doba pro vaši sklizeň.
Křupavou úrodu můžete zpracovat na mnoho způsobů. Ať už dáváte přednost konzumaci v syrovém, nijak neupraveném stavu anebo různým salátům či polévkám, jistě si pochutnáte. A vaše tělo ocení dávku vitamínů, minerálů, enzymů a jiných důležitých látek.

Křupavé klíčky chutnají a prospějí vašemu zdraví
Ohodnoťte příspěvek