Jak vybrat chemii do bazénu?

Pokud si pořídíte bazén, jedná se jistě o nemalou investici. Proto se snažíte o něj pečovat tak, aby vydržel co nejdéle. S tím souvisí také udržování křišťálově čisté vody, protože neustále napouštění a vypouštění vody by se v našich výdajích promítlo nemalou částkou. Lepší je proto investovat do chemie, která nám zajistí úspěch. Jaké přípravky vybrat?

5v1a

Přípravků na trhu najdete velké množství. Mezi základní výbavu by ale měli patřit multifunkční bazénové tablety 5v1, které bojují proti nejčastějším problémům spojených s vodou. Jakých pět vlastností zde tedy najdeme? Desinfekce bazénu je samozřejmostí, dále působí proti řasám, stabilizují tvrdost vody a pH, vločkování. Dávkování se provádí každých 5-8 dní po 1 či 2 tabletách (závisí na teplotě vody, pokud je nižší než 25 °C, stačí jedna tableta, jinak jsou potřeba dvě. K dávkování si musíte pořídit plovák, do nějž tablety umístíte a necháte postupně rozpustit. Vhození přímo do bazénu je nevhodné, protože by se přípravek koncentroval na jednom místě. Plovák zajistí pohyb po hladině a rozprostření přípravku v celém objemu. Pokud vsadíte na tento přípravek, pravděpodobně nebudete muset používat žádnou další chemii.

5v1

Pokud nechcete investovat do multifunkčního přípravku a připadnou vám důležité pouze některé složky, můžete si pořídit přípravky určené speciálně na jeden specifický problém. Například pH mínus nebo pH plus, stabilizátor tvrdosti vody, přípravek proti řasám, dezinfikující chlor šok a mnohé další. Ty lze použít též v případě, že se nám v jisté oblasti zdají multifunkční tablety slabé.

Pro měření hodnot bazénové vody se používají speciální testery, které jsou k dostání i ve variantě 5v1. Ty umožňují kontrolu hned pěti důležitých hodnot, které nás, co se vody týká, zajímají. Jsou to hladina pH, množství chloru, bromu, alkalitů a tvrdost vody. Další možností jsou ale také kapičkové testery či nejpřesnější, ale zároveň také nejdražší elektronické zařízení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup