Pochoutky na grilu

Roztopte pod roštem a neodolatelná vůně nenechá vaše chuťové buňky v klidu.
Špízy Havaj
Potřebujeme: 400 g kuřecích prsou, 6 lžic řepkového oleje, 4 lžíce bílého vína, lžičku mletého zázvoru, sůl, menší ananas, červenou papriku, zelenou a žlutou papriku.
Postup: Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky. V misce rozšlehejte olej s vínem a zázvorem, podle chutí osolte a opepřete. Ananas a papriky také omyjte a nakrájejte je na stejně velké kousky jako prsa. Na grilovací jehly napichujte střídavě maso, ananas a papriky, připravené špízy potřete marinádou a nechte v ledničce alespoň hodinu, aby se chutě dobře propojily. Špízy poté opékejte na grilu ze všech stran a potírejte připravenou marinádou. Hotové jsou ve chvíli kdy je maso měkké.
špízy se žampiony
Krůtí závitky
Potřebujeme: 500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 100 g dušené šunky, jeden svazek jarní cibulky, 3 papriky, rostlinný olej a 2 lžíce grilovacího koření.
Postup:Krůtí prsa omyjte a osušte, uprostřed ze strany je rozřízneme, aby nám vznikl co největší plátek. Poté je lehce naklepejte, osolte a opepřete. Na plátek krůtího masa položte šunku, na to zelenou nať jarní cibulky, maso srolujte a a nakrájejte na menší plátky o šířce asi tři centimetry. Střídavě s kousky paprik napichujte na grilovací jehlice nebo špejle. Závitky položte na rozpálený gril a potírejte ze všech stran, aby nebyly suché, z jedné strany je opékejte asi deset minut, pak otočte. Podávejte s pečivem a hořčicí.
zeleninový špíz s masem
Domácí hamburger
Potřebujeme: 500 g mletého masa ( vepřové nebo hovězí), svazek jarní cibulky, orientální hořčici, plátkový sýr, rajče, okurka, sůl pepř, vejce, strouhanka, sušená petržel a bulky na hamburger.
Příprava masa:  Do masa přidáme vejce, sůl, pepř, petržel a vše důkladně promícháme na konec, aby  maso drželo pohromadě přidáme strouhanku a opět pečlivě zamícháme.
Postup:  Z masa vypracujeme širší plátky, které dáme na rozpálený gril, potíráme marinádou, pečeme asi patnáct minut z každé strany. Mezitím co se maso dělá si překrojíme bulku na půl, spodní stranu namažeme hořčicí na to dáme posekanou jarní cibulku, na ní pak maso a nahoru dáme nakrájené okurky a rajčata, zakryjeme druhou půlkou bulky a je hotovo.

Ohodnoťte příspěvek